środa, 2 listopada 2016

MAKARON RECENZJA

Dziś wam przedstawię jak się sprawdził makaron jajeczny otrzymany dziki portalowi frendi.pl




O produkcie:

4-jajeczny Tradycyjny z Ludwina makaron z przyprawą kurkuma.
"Stworzony w oparciu o najlepszy makaron jaki w życiu jadłam -  czyli makaron mojej Babci"
Składniki:
Mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna 18% =  4jajka/1kg maki, woda, przyprawa-kurkuma.
Sposób przygotowania:
Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody (1litr wody na 100g makaronu).
Gotować, w zależności od preferencji, przez około 6-8 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimna wodą.





Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze:100 g
Wartość energetyczna 1637kJ/391 kcal
Tłuszcz3,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,8 g
Węglowodany76 g
w tym cukry0,3 g
Białko13 g
Błonnik2,6 g








Moja Opinia:

Makaron faktycznie tak jak jest napisane gotowy w 8 minut. Jestem bardzo zadowolona z makaronu po ugotowaniu jest smaczny. Jego wygląd jest apetyczny nie tak jak w innych że wygląda okropnie posklejany.
Makaron jest sprężysty i nie skleja się. Moim zdaniem idealnie nadaje się do zup a zwłaszcza domowy rosołek. 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz