O produkcie:
4-jajeczny Tradycyjny z Ludwina makaron z przyprawą kurkuma.
"Stworzony w oparciu o najlepszy makaron jaki w życiu jadłam - czyli makaron mojej Babci"
Składniki:
Mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna 18% = 4jajka/1kg maki, woda, przyprawa-kurkuma.
Sposób przygotowania:
Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody (1litr wody na 100g makaronu).
Gotować, w zależności od preferencji, przez około 6-8 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimna wodą.
"Stworzony w oparciu o najlepszy makaron jaki w życiu jadłam - czyli makaron mojej Babci"
Składniki:
Mąka pszenna makaronowa, pasteryzowana masa jajeczna 18% = 4jajka/1kg maki, woda, przyprawa-kurkuma.
Sposób przygotowania:
Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody (1litr wody na 100g makaronu).
Gotować, w zależności od preferencji, przez około 6-8 minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimna wodą.
Wartości odżywcze:
Wartości odżywcze: | 100 g |
---|---|
Wartość energetyczna | 1637kJ/391 kcal |
Tłuszcz | 3,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g |
Węglowodany | 76 g |
w tym cukry | 0,3 g |
Białko | 13 g |
Błonnik | 2,6 g |
Moja Opinia:
Makaron faktycznie tak jak jest napisane gotowy w 8 minut. Jestem bardzo zadowolona z makaronu po ugotowaniu jest smaczny. Jego wygląd jest apetyczny nie tak jak w innych że wygląda okropnie posklejany.
Makaron jest sprężysty i nie skleja się. Moim zdaniem idealnie nadaje się do zup a zwłaszcza domowy rosołek.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz